Една от задачите, които най-много вълнуват родителите, след като децата им напуснат детското креватче, е да декорират детската стая, за да й придадат младежка, забавна и по-подходяща атмосфера, в която малчуганът да се чувства добре.

Мебелите са елементът, който изисква най-много инвестиции, но е важно да се избере и подходящо детско спално бельо. Това е един от най-видимите аспекти в декорацията на всяка спалня и първият елемент, който привлича вниманието на децата, и въпреки че не винаги е лесно, със съветите, които предлагаме, тази задача ще бъде много по-лесна и удобна.

Какво е необходимо?

На първо място, трябва да изберем най-често срещаните артикули, включително покривки за легла, завивки и пухени завивки, чаршафи.

Текстилната индустрия се е модернизирала много и днес често се срещат одеяла с малък ватиран пълнеж, който изпълнява същата функция като одеялото, което означава намаляване на употребата на одеяла. През по-студените месеци е нормално да се използва завивка или калъфка за деца.

В днешно време всяко покривало за легло, ушито от три страни и което има четвърти свободен край за въвеждане на пълнеж, се нарича плик за завивка. Разбира се, не всички пликове за завивки идват от скандинавските страни, затова се наричат ​​още кувертюри или завивки.

Текстил, който е тясно свързан с юрганите и пликовете за завивки, са чувалите за завивки с цип, чиято особеност е да могат да се прикрепят към долния чаршаф . Това е спално бельо, което започва да се използва за креватчета и с тях бебетата могат да се движат свободно, без да разкриват напълно тялото си.

Памук – материалът, който предизвиква най-малко дразнене

Ако говорим за текстилни материали за детски легла, съществена препоръка е поне чаршафите да бъдат от 100% памук. Чаршафите са в пряк контакт с кожата на детето и използването на хипоалергенен материал ще предотврати евентуални раздразнения и развитие на алергии.

В света на текстила, и особено когато става въпрос за декорация на детски легла, много често се среща печатане на ярки цветове и мотиви върху покривки, завивки и калъфки за юргани. Освен материала е важно да знаете дали текстилът включва хипоалергенни багрила, за да не предизвиква алергии.

подвижна подплата

Друг елемент, който трябва да имате предвид при избора на детско спално бельо, е видът на пълнежа. На пазара има много евтини пликове за завивки, но те са тънки и с малък капацитет за осигуряване на температура.

По същия начин е много важно да изберете подплата, която позволява нейната подложка да бъде премахната , така че тъканта да се пере по-лесно и да изсъхне по-бързо, за да смените модела на калъфа, без да се налага да заема повече подплата място в къщата.