На пазара се предлагат няколко вида душ глави. Първото нещо, което трябва да решите, е какъв тип душ глава искате, за да можете да стесните търсенето си. Също така ще трябва да помислите къде ще монтирате главата за душ – на фиксиран горен душ или на ръчен душ.

Ако искате да замените съществуваща душ глава, уверете се, че знаете размера на тръбата си, за да можете да купите правилната.

Неподвижен горен душ – Неподвижната душ глава е прикрепена към тръбата, която се намира над главата ви, когато сте под душа.

Фиксираните глави са най-популярни и са лесни за инсталиране и подмяна. Фиксираните глави за горен душ се предлагат в различни стилове, размери и дебити. Има и такива, които включват настройка за масаж. Фиксираната горна душ глава е добър вариант, ако искате душ глава, която осигурява силен и постоянен поток вода.

Ръчен душ – Ръчната душ глава е предназначена да се държи, докато сте под душа. Те могат да се преместват и също така предлагат настройка за масаж. Повечето ръчни душ глави са лесни за инсталиране, но има и такива, които са проектирани да бъдат фиксирани на място. Ако искате да имате добро налягане на водата, ръчната душ глава може да е по-добър вариант, тъй като тя обикновено излъчва по-силен поток от фиксираната над главата.

Стенно монтиран душ – Стенно монтираната душ глава е трайно прикрепена към стената и не се движи. Предлагат се фиксирани и ръчни душ глави за стенен монтаж. Стенните душ глави са добър вариант, ако разполагате с ограничено пространство и искате душ глава, която е фиксирана на място.

Keramo

Как да изберем най-добрата душ глава?

Когато избирате душ глава, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Най-важното нещо, което трябва да вземете предвид, е дебитът на главата за душ. Дебитът се отнася до количеството вода, което излиза от главата за душ. Искате душ главата да има достатъчно силен поток, за да можете да се измиете, но не прекалено силен, за да ви залее с вода. Трябва да вземете предвид и размера на главата за душ. Ако имате малък душ, по-голяма душ глава може да не е подходяща. Освен това трябва да сте сигурни, че имате достатъчно място над главата си, за да я монтирате. Що се отнася до цената, има широк диапазон от душ глави, така че би трябвало да можете да намерите такава, която да отговаря на бюджета ви.