Всяка жена, независимо дали е пълна или слаба, подхожда към избора на своя гардероб с най-голямо внимание. Така трябва да се подхожда и към покупката на макси блузи. Те са неразделна част от облеклото на дамите, защото при подходяща комбинация с пола или панталон се получава желания красив тоалет.

Да се намери най-подходящата дреха не е лесна задача. За целта дамите трябва да се съобразят не само с желанието си, но и с някои тайни, които могат да ги направят неотразими в избрания тоалет. Една от тази тайна при избор на макси блузи е вида на материята, която няма да развали фигурата. Материята за изделието трябва да е със средна плътност, да държи форма, а на всички е известно, че това са памук и лен. От тях се изработват повечето летни модели.

Летни блузи голям размер се срещат и от вискоза, а за официални случаи са подходящи тези от коприна и шифон. Табу са изделията от трикотаж, сатен и блестящи материи. Във всяко правило има и изключения – подходящите модели за пълни жени позволяват смесване на различни материи. В противен случай дрехата ще описва тялото, показвайки неговите слаби страни.

Много често се оказва, че избраният модел не е по джоба или фигурата е така устроена, че е много сложно да се купи такъв. Не трябва да настъпва отчаянието – може да се направи поръчка и да се ушие желания модел точно по вашата фигура като умело ще се прикрият всички гънки по тялото. За целта е необходимо да се избере подходящата материя и кройка. Във всеки град има ателиета с опитни шивачки, които могат да направят за вас подходящия модел.

По отношение цвета на макси блузите няма строги ограничения. Дамите със светла кожа е добре да обърнат внимание на изделията със спокойни тонове – син, смарагд, жълт, телесен. Тъмните дами могат смело да си купуват макси блузи в кафяво, синьо, зелено, бордо.

Всяка уважаваща се особа от слабия пол иска да бъде като от корица на списание. Самите дизайнери съветват дамите да купуват макси блузи с щампи, но да се избират тези, които са най-подходящи за съответната фигура.