Навесите са необходими така да се каже навсякъде и за всичко. Изграждат се на автобусни спирки, използват се за гараж на автомобили, като защитно средство над балкони и тераси, на входове на големите жилищни кооперации.

Могат да се направят то различни материали. Напоследък основно се използват различните видове поликарбонат в зависимост от предназначението на навесите. Съоръженията, които са предназначени за автомобили могат да имат различни форми и размери, но винаги са надеждни и с добри качества. Те са отлично решение за защита на транспортното средство от вредното влияние на външната среда без особено големи разходи. Покривите могат да са изградени от различни материали, но предпочитанията са от поликарбонат, който се отличава с повишени експлоатационни свойства. Сред добрите характеристики на поликарбоната могат да се отделят: лекота, пластичност, прозрачност, химическа устойчивост, достъпна цена, ултра виолетова защита, разнообразни цветове и много други.

За навесите от поликарбонат е необходимо минимално обслужване при експлоатация и те са универсални за всички климатични условия. Това са практични постройки, които са идеални както за селата, така и за градски условия. Поставен на сухо автомобила няма да ви създава неприятности през зимата, няма да се налага да чистите сняг. Лятото няма да се страхувате от градушка.

Фирмите предлагат и съоръжения, които клиентите могат сами да си сглобят. През годините на работа от фирмите се предлагат навеси с различни цели – за вили, над прозорци, за пазари, за нуждите на различни производствени предприятия и складове, за автобусни спирки, за паркове. Всички съоръжения се изработват по заявка на клиента и по негово предпочитание. При разработката задължително се отчитат природните фактори на мястото, където ще бъде разположено (вятър, сняг).

Основният фактор, който оказва влияние върху цената на изделието е самата конструкция. Колкото по-големи са размерите, толкова срока за изработване е по-дълъг, а цената – по-висока. Пълната цена на навесите се оформя от стойността на конструкцията плюс доставка и монтиране. Фундамента под конструкцията се отчита отделно, защото се прави при конкретните условия след оглеждане на мястото и избиране на оптималния вариант за дадената конструкция.