За комфортни морски разходки най-подходящи са добре обзаведените яхти. Те предоставят на собственика всички необходими условия за прекрасни дни сред морската шир. За да се задоволят желанията на клиентите яхт клубовете предлагат не само нови, но и яхти втора ръка. Асортиментът им е много голям, което позволява да се направи правилния избор. За да бъде покупката действително това, от което се нуждаете, трябва да сте наясно какво и за какво го търсите.

Преди да се пуснете по вълните на морето от предложения е добре да решите за какво вие необходим плавателния съд. Освен това трябва да решите максимално какъв товар трябва да поема, за какъв период през годината ще го ползвате. Уточняването на всички тия фактори ще ви насочи към вида и модела на търсения плавателен съд.

Предложенията в яхт клубовете са многообразни модели на ветроходни и моторни яхти. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Моторните плавателни съдове са мощни, развиват голяма скорост независимо от времето. Ветроходните съдове са икономични, но са зависими от посока и сила на вятъра.

От значение за цената на яхти втора ръка е и материала, от който са направени. Тези със стоманен корпус са с по-ниска цена и често са обект на купувачите. Не трябва да се забравя внимателния оглед на корпуса, защото може да има дефекти по него. Алуминиевият корпус осигурява по-малко тегло на плавателния съд, а по-голяма якост. Обработката му със специален филм го защитава от корозия.

Специалистите по продажба на яхти втора ръка препоръчат да се купуват такива след две годишна употреба. Тогава плавателният съд е показал всички свои недостатъци, а същевременно е още в гаранция.
Всеки яхт клуб има добре оформен сайт, в който са показани всички видове и модели нови и яхти втора ръка. В каталозите към всяка снимка има описание на техническите и експлоатационни качества. За всяка допълнителна информация може да се обърнете към специалистите на яхт клуба.

При покупка на яхти втора ръка брокерите оказват съдействие на клиентите. Съдействат за покупко-продажбата, регистрацията, както и застраховката на избрания плавателен съд. Трябва да сте сигурни в качеството на плавателния съд, защото всички предложения са технически проверени и са с добри показатели.