Всеки стил е интересен по свой начин. И изборът изцяло зависи от вашите индивидуални желания и материални възможности.

Декоративното боядисване в стая, декорирана във всеки стил, може благоприятно да промени възприятието на целия интериор, визуално да варира пропорциите на стаята. Също така произведение на изкуството е напълно способно да се превърне в централен елемент на една стая и да привлече цялото внимание към себе си. Или останете ненатрапчиво допълнение към стилното решение на дизайнера. В просторни стаи е по -добре да поставите големи картини в дебели рамки. За по -малки пространства по -изящните изображения с тънка рамка са по -добри.

При избора на произведения на изкуството е необходимо да се помни за влиянието на цвета върху психологическото и емоционалното състояние на човек.

Топлите цветове придават усещане за комфорт. Студените цветове правят стаята визуално просторна.

Червеното е подходящо за хол, кухня и коридор. Той активира енергийния потенциал на човек, леко възбужда.

Всички нюанси на светло синьо са подходящи за декорация на спалня. Те успокояват и намаляват емоционалния стрес.

Всички нюанси на жълто или оранжево са подходящи за декориране на детска стая. Те ви позволяват да неутрализирате негативното, да запълните стаята с положителна енергия.

Зеленото е подходящо за използване в дизайна на стая, която е силно слънчева.

Размерите на картината, която ще се поставя на стената трябва да бъдат свързани с площта на стаята, както и с дължината, ширината и височината на мебелите (диван, легло, скрин, маса, допълнителни шкафове и декорация), над които ще бъде разположена. Не се препоръчва да се окачват големи вертикални картини в помещения с ниски тавани. Не забравяйте, че за пълно възприемане на голямо изображение, трябва да сте на поне метър от него. Това трябва да се има предвид при закупуване на картина за малък апартамент. В този случай обектите на рисуване трябва да са средни или по -добре – малки.

Източник: Картината.бг