МИСЛЯ, ЧЕ МИВКАТА МИ ИМА ЗАПУШЕН ОТВОДНИТЕЛЕН КАНАЛ В ИЗВИВКАТА, КАК ДА ПОПРАВЯ ТОВА?

Ако смятате, че запушването може да е в Р-образния сифон на кухненския отводнителен канал (извивката на отводнителната тръба под мивката, която обикновено се намира във вътрешността на шкафа), поставете тенджера или кофа под канала, за да уловите водата или отпадъците, които могат да изпаднат. Откачете Р-образния сифон от водосточната тръба и изчистете всичко, което е заседнало. След това поставете сифона на мястото му и проверете дали водата минава през него, без да изтича. Ако продължава да има теч, значи сте изчерпали възможностите си и нямате друг избор освен да вдигнете телефона и да се обадите на помощ от Шалом ВиК.

ТРЪБИТЕ МИ МИРИШАТ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМАМ ЗАПУШВАНЕ, КАК ДА ГИ ПРЕДПАЗЯ ОТ МИРИЗМИ

Понякога не става дума за истинско запушване, а за малки частици храна, които остават в части от дренажната система на кухненската мивка по-дълго, отколкото трябва. Докато са там, те започват да се разлагат и да миришат.

За да запазите нещата възможно най-без микроби и миризми, редовно дозирайте тръбите си с равни части оцет и сода за хляб (приблизително по половин чаша от всяка). Оставете сместа да престои поне десет минути, преди да я измиете с топла вода.

За същата цел можете да използвате и лимонов сок.

ОПИТАХ ВСИЧКО, НО ТРЪБИТЕ НА КУХНЕНСКАТА МИВКА ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ОТВОДНЯВАТ, КАК ДА НАКАРАМ ТРЪБИТЕ МИ ОТНОВО ДА ТЕКАТ?

Ако сте опитали всичко и тръбите ви все още не текат, може би трябва да се обадите на професионален водопроводчик като Шалом ВиК.

Ако се установи, че проблемът е структурен (напр. счупена или повредена кухненска тръба), може да се наложи пренареждане на тръбите.

Пренареждането ремонтира тръбите, без да е необходимо да се разкопават, и може да се използва за тръби за питейна вода, както и за тръби за общи отпадъци и дъждовни води.