Съчетание на кухненските мебели с останалата част от жилището – като дизайн, цветове и материал – ценни съвети.

Дизайнът  в кухнята – съчетание на цветове, елементи и материали, е изключително важен, като трябва да признаем, че често бива пренебрегвана енергията, вниманието и мислите в този аспект.

Изключително важно е кухнята да бъде съобразена с коридора, спалнята, както и останалите стаи от жилището. Трябва да има синхрон. Нещо повече, мебелите в кухнята също трябва да бъдат внимателно подбрани, тъй като те трябва да подсигурят удобство по време на хранене, здравина – за дългогодишна експлоатация и вид, галещ окото, както на членовете на семейството, така и на гостите, гостуващи на семейството.

Цветовете в кухнята могат да са разнообразни. Като започнем от ретро стилът на кухнята, който е в традиционно бял цвят, и стигнем до кухнята на бъдещето, в която са съчетани най-различни цветове.

Комбинацията от цветове може да е разнообразна, като могат да се добавят и специфични стикери, картини, пана, които да добавят допълнителен щрих към интериора.

Отмина времето на кухненското обзавеждане в един цвят. Днес доста популярни са съчетанията от цветове.

В хроматична интериорна цветова палитра, дизайнерите предлагат разнообразен набор от нюанси. След като определите основния тон, трябва да помислите за възможни комбинации от цветове, за да създадете перфектната хармония на кухненските мебели.

Бялото може да бъде съчетано с черно, или пък с червено, както и зеленото може да е съчетано с други топли цветове, като кремаво, кафяво и други. Истината е, че цветовете са от изключително голямо значение и трябва добре да обмислите на кой цвят да наблегнете. Естествено, както по горе бе споменато, цветовете на кухнята трябва да са в тон с останалата част от къщата или жилището, което сте решили да обзавеждате. Едно е сигурно, избирайки кухня по поръчка, то дизайнерите ще Ви предоставят триизмерен проект, чрез който да можете да видите кухнята още преди да е започната нейната разработка, като в този период да промените нещо, което не Ви допада.

Що се касае за цена, време на изпълнение и други подробности, вярно е твърдението, че кухненските мебели по индивидуален проект стават една идея по-бавно, но красотата се създава с времето, а не стана бързо.

Много са предимствата на кухни по проект. Съчетанията, и като цветове, и като мебели, могат да са най-разнообразни, и всичко зависи от вашите предпочитания, вътрешна нагласа и усещане.