Както във всеки друг бранш, парфюмерията има свои хитове и звезди и има такива, които остават в кулоарите. Както в литературата, в музиката, в киното, така и в този сектор, някои парфюми се отличават и остават трайна следа, а други бързо биват забравяни.

Ще говорим за истински нишови парфюми – онези аромати, които са добри, но малко известни.

Парфюм от Angela Ciampagna изглеждат така, че веднага искате да ги поставите в парфюмния си гардероб. Лаконичен съд, чийто капак е направен под формата на гнездо на готическа катедрала.

Цялата им философия е свързана със занаятите, древните лаборатории и самото начало на Ренесанса. Тези аромати са подчертани тромави, малко мръсни, но всеки не чувства грешка в това, а съзнателно предположение, реализиране на идея.

Сякаш той олицетворява самата същност на италианската провинция – гостоприемна, щедра, весела. Разходка по улиците на стария град – уютни кафенета, шумът на пазарния площад, сдържаното величие на катедралата, покрайнините, обрасли с овощни градини, паркът, удавен с рози, брега на реката … Ароматът е вид игра на контрасти и цяла палитра от емоции. В центъра на композицията е чиста, сякаш синя, роза, която е заобиколена от разнообразни нотки – карамфил, карамел, шафран, лабданум, мускус, нармама, сандалово дърво, жасмин. Отначало изглежда, че какафония, но доста бързо звукът става много логичен и дяволски красив, сладък и ярък, като самия италиански dolce vita.

Angela Ciampagna е италианска семейна компания за парфюми.

Забележка от марката: “Целият производствен процес се провежда в Label Laboratorio Artigianale di Profumeria, нашата работилница в Централна Италия, от разработването на рецептите до занаятчийството на всеки отделен етикет. Тинктурите на майката се оставят да отлежат за два месеца . Филтрирането на торбички, приложено към парфюмите, запазва великолепието на всички използвани материали. Този внимателен процес на производство води до майсторски балансирани аромати, които блестят с лукс и естествени цветове. “