Външните щори се разделят на слънцезащитни и охранителни. Функцията защита се изпълнява от охранителните ролетки. Слънцезащитните външни конструкции се монтират на външната страна на прозореца. Изработват се от различни материали – метални, пластмаса, алуминий. Тези от метал се отличават с голяма трайност, но корозират и вида им става непривлекателен.

Външните щори са защитни елементи, които не позволяват на светлината да попадне в жилището. Те се управляват лесно и монтажът им е опростен. С тяхна помощ може да се поддържа температурен режим в помещението – прохлада през лятото и не се допуска преохлаждане през студените зимни дни. Предават елегантност на външния вид на сградата, допълват и помагат създаването на уникален екстериор.

Монтират се на външната страна ан прозореца и основното им предимство е, че ефективно разпределят светлината и регулират проникването на слънчевите лъчи. Освен това те съчетават и защитна функция, разбира се, не на нивото на охранителните ролетки. Основно те могат да спасят стъклопакета от попадане на случаен предмет.

Направени са от PVC или от алуминий, който гарантира дълъг срок на ползване. Те са функционални, лесни за управление и дълготрайни. Намират приложение в промишлени сгради, офиси, жилищни сгради. Външните щори са отлична алтернатива на вътрешните щори и осигуряват висока защита на помещението. Предлагат се в различни цветове, което позволява да се впишат във всеки екстериор на сградата.

Предимствата на външните щори са много. Освен защитата от слънчевата светлина, те пазят от вятър и прах, от нежелано външно любопитство, отличават се и с добра шумозащита и топлоизолация. Упрвлението им е от вътрешната страна и се осъществява много лесно. Може да се изпозва и автоматично управление при специални разработки. Този начин съществено улеснява експлоатацията на слънцезащитното оборудване.

Външните защитни изделия намират все по-широко приложение, защото са лесни за ползване, а ефекта от тях е задоволителен. Наличието им осигурява спокойствие и комфорт в помещението. Не се позволява нежелата светлина през определени часове или се допускат слънчевите лъчи при нужда. Грижите за тях са малко и това е още едно предимсто в тяхна полза.

За да откриете най-добрите предложения на външни щори е добре да разгледате в интернет сайтовете на различните фирми и да се убедите в предимствата на тези изделия.