Смяна на щрнгове – ремонт, който не търпи отлагане, но трудно се организира. Проблем са необходимите средства. Щранговете са обща собственост и това създава проблем. За съжаление голяма част от жителите в старите жилищни кооперации са готови да ползват всичко общо, но не и да се грижат за него. Крайно време е собствениците на апартаменти в съответната кооперация да решат на общо събрание кога точно да започне смяната на тръбите.

Смяната на щрангове изисква професионализъм, за което е необходимо да се потърси фирма за ВиК услуги. Професионалистите ще се справят с ремонта в рамките на работния ден. Това е много важно, защото в кооперацията водата ще бъде спряна за кратко. Представете си, ако всеки започне самостоятелно този ремонт колко пъти ще трябва да бъде спирана водата и да нямате възможност да ползвате канализацията.

За смяната на тръбите се предпочитат такива от полипропилен, който се характеризира с добри качества и поносима цена. Полипропиленовите тръби са леки и удобни за работа, не корозират, а това е от особено значение, защото вътрешността на тръбата остава чиста. Гладката повърхност не позволява да се задържат отпадъци, а това осигурява нормално движение на водата и циркулация на отпадните води. Имат и сравнително добър външен вид. Като недостатък може да се посочи слабата звукоизолация. Това налага да се направи добра звукоизолация, която допринася и за по-стабилното им закрепване.

Професионалистите ще отстранят старите метални тръби, което е най-трудния етап от работата по смяната на щранговете. Поставянето на новите полипропиленови тръби е лесно, както и тяхната изолация. На всеки щранг ще се постави спирателен кран, който за в бъдеще ще ви бъде в полза. След приключване на ремонта ще бъдат почистени всички отпадъци и извозени на определените за целта места.

Направете смяна на щранговете, за да си осигурите нужното спокойствие и уют в дома. Всеки е наясно колко неприятности причиняват корозиралите стари метални щрангове – влошено качество на водата, нарушена циркулация, опасност от наводнение. След смяната на всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж вие решавате проблемите си за дълъг период от време.

Цялостната смяна на щранговете е качествена само когато професионалисти от фирма за ВиК услуги са се справили с нея – потърсете ги.