С настъпването на студените дни непрекъснато се задава въпроса как и с какво да се осигури необходимата температура в жилището. Показателите са много при вземане на това решение – икономични, лесни, практични. При сравняване на различните начини за отопление се оказва, че всеки един от тях има редица предимства и недостатъци. От тук решението се свежда преди всичко до колко лесно може да се създаде комфорт в помещението.

Най-лесният начин за отопление е използването на електроуреди. Не може обаче да се каже, че това е икономичния начин, защото цената на електроенергията е висока в сравнение с другите енергоносители. Изборът на електрически уреди за отопление е свързано преди всичко с това, че те осигуряват бързо затопляне. Ако желаете топлината в стаята ви да е равномерна и оптимална, то вашия избор са конвекторите Adax.

В търговската мрежа ще откриете най-различни предложения, на различни производители, като всеки вариант има редица предимства и някакъв недостатък. Конвекторите Adax са предпочитаните уреди за отопление, защото създават комфортен микроклимат. Състава на въздуха не се променя при работа на нагревателя. Това не може да се каже за различните други уреди – те намаляват влажността на въздуха, което оказва неприятно влияние на микроклимата.

Конвекторите са и безшумни, защото нямат вентилатор. При тях затоплянето се дължи на движението на топлия и студения въздух. Студеният въздух минава през долните отвори на корпуса, затопля се от нагревателя и излиза през горните отвори. Така топлината се разнася из помещението и отново се повтаря движението на студения въздух.

Съвременните конвектори Adax предлагат и функция за централно управление на група от тях за осигуряване на еднаква температурата в жилището. Наличието на термостат позволява да се зададе желаната температура и тя се поддържа от уреда. Всяко включване и изключване осигурява икономия на ток, което е още едно предимство на този вид електроуреди за отопление.

Монтирането на конвекторите е много лесно – просто се поставят на стената и обикновено се ползва пространството под прозореца. Изглеждат стилно и се вписват във всеки интериор, което ги прави предпочитани електроуреди. Има и мобилни варианти, което позволява да се ползват в помещението, в което има нужда. .