За много двойки остро възниква въпросът: да отпразнуват сватбено тържество в тесен кръг или да имат празник по целия свят. Преди това традиционно празнували великолепни разходки, събирайки на вашия банкет цялото семейство, приятели, познати.

Подобно тържество много често се изчерпваше дори на подготвителния етап и изискваше значителни разходи. Затова сега, в условията на съвременния живот, влюбените все повече предпочитат по-удобни методи за празнуване на сватба само заедно, например на тропически острови или в малък стар параклис, съчетавайки пътуванията на меден месец с меден месец.

Такъв празник за двама оставя много по-приятни спомени и впечатления.

Прочетете също и за сватбен фотограф в София

Съвети за планиране на сватбата без гости

Празнуването на сватба само от младоженците се превърна в модна тенденция. Това е лесно да се обясни, защото:

 

Така можете да организирате празника възможно най-евтино и да не го споделяте с други.

Това е чудесен вариант, ако нито времето, нито желанието да се организира великолепно тържество.

Широки възможности за нестандартна почивка. Например сватба в екстремни условия: на ски писта, на върха на планина.

Можете да направите сватба в друга държава или град.

За да изпълните най-тайните желания не е проблем, достатъчно е да решите няколко въпроса:

 

Съпротива на родителите . Вашите близки може да не разберат вашето решение да се откажете от традиционния празник. Но винаги можете да намерите компромис. В този случай ще бъде организирането на бюфет в деловодството веднага след регистрацията.

Оплаквания от приятели . Те се решават с просто обяснение, че денят на сватбата принадлежи само на вас и не искате да го споделяте с никого. Но не забравяйте да отбележите това събитие след вашия меден месец.

Обаждането на гости за сватба или не е само ваш избор, но всяка церемония ще изисква разрешаване на следните проблеми:

 

Потърсете професионален фотограф . Ще помогне за запазването на това важно събитие за потомството.

Изборът на сватбени рокли на булката и младоженеца . Когато прехвърляте сватба от районната служба по вписванията, можете да промените и традиционните сватбени костюми: за церемонията на плажа изберете най-леките тоалети, които осигуряват комфорт в жегата, за планинска сватба – ски костюм. Изходете от общата идея за тържество и не забравяйте за удобството.

Търсене и координация с втората половина на мястото на тържеството, резервация на хотел, закупуване на билети .

Малък сценарий за сватба

Идеалната сватба включва своевременно оформление на деня. За да направите това, трябва предварително да определите какво означава всеки от вас под „малка сватба“.

Това е важно, защото за едно това означава да избягате от родния си град към приключения, а за друг това е банкет за малък брой роднини и приятели. Ще се опитаме да ви помогнем да планирате деня на тържеството с възможно най-малък брой гости: родители, свидетели и двама или трима близки приятели. За да избегнете негодувание, препоръчително е предварително да обсъдите подробностите на такава сватба с роднини.