Тази година тенденциите в интериорния дизайн са свързани с вдъхновение от природата. От ботанически отпечатъци и декоративни детайли с форма на листа, цветя и клони до груби текстури и успокояващи цветове. Всичко това включва докосване от природата в дома, което се осъществява лесно и приятно. Идеален да се наслаждавате на красотата на природата в дома ви през цялата година, този забавен и свеж външен вид може лесно да се интегрира в интериора на вашия дом.

 

Свежи цветя и растения

Растенията в сияещи зелени тонове имат способността да освежават и обновяват всяко пространство. От мрачен сиво-зелен и ментово пастелно зелено до горско зелено и маслина, вашият интериор ще засияе, ако интегрирате в него достатъчно свежи цветя и растения.

 

Новите неутрални

Тенденцията да се включат земни цветове, свързани с природата и естествени материали в най-чистите им форми, става все по-популярна. Най-спокойният нюанс е зеленият, така че може да заложите на холна маса и мека мебел с битов текстил в меки зелени тонове. Перфектната основа за интериор, вдъхновен от природата, може да бъде например смесване и съчетаване на различни кремави нюанси с контрастни цветове под формата на комплект от трапезна маса и столове. Друга отлична идея е да се създаде сложно текстуриран външен вид с наслоявания. Увеличете максимално меката мебел, за да създадете наистина луксозен стил. За тапицерията на мебелите, акцентните възглавнички и покривките могат да се използват бъде кожа, кадифе, коприна или вълна.

 

Ботанически отпечатъци

Създайте интериор в стил градска джунгла с пищни отпечатъци под формата на листя, цветя и клони. От деликатни папрати до смели ботанически модели наистина можете да направите смело изявление с малко усилия. Комбинирайте любимите си отпечатъци, като спазвате естествената тема

 

Естествени или изкуствени растения?

Няма по-лесен начин да добавите естествен щрих към интериора си от това да напълните дома си с естествена или изкуствена зеленина. Включете любимите ви, привличащи погледа домашни растения във всяка стая. Дали да заложите на истински или не, всичко се свежда до това, което предпочитате и което можете да поддържате. Някои хора получават страхотно усещане за свежест, отглеждайки живи растения, докато за други, трудното им поддържане ги кара да търсят изкуствени растения.

 

Естествени текстури

Смесвайте и съчетавайте различни естествени текстури, за да добавите оригинален визуален интерес към външния вид. Може да заложите например на разтегателна маса с меко обзавеждане, като използваните материали могат да бъдат морска трева, дърво, ратан, бамбук и други. Тези текстури се смесват с лекота и се допълват взаимно. Те ще ви помогнат да се чувствате по-свързани с природата.

 

Верандата и дворът са отлично място за вашите цветя

Най-добрият начин да се наслаждавате на природата? Ако отглеждате цветята си на терасата, може да заложите на люлеещ се трапезарен стол и кокетна масичка, където да си почивате и да се наслаждавате на вашите растения. Чудесна идея е да добавите градинска маса и градински стол сред вашата цветна градина в двора. В него ще можете да се отпуснете и да се наслаждавате на вашите насаждения.

Този нов подход към декорирането със сигурност ще ви се стори приятен и забавен. Избирайте внимателно всеки детайл с много любов и присъединете към дома си елементи, които да ви свързват с уникалната красотата на природата всеки ден.