Комфорта по време на сън е особено важен. Той се осигурява чрез избора на някой от многото оферти за удобни матраци. Вярно, че цената на най-качествените продукти е една идея по-висока, но за сметка на незначителната разлика в стойността осигурява безценен комфорт през нощта.

Матраци Нани, Парадайс или Магнифлекс осигуряват най-високата степен на защита и от някой видове вредители. Става дума за наличието на така наречените акари. За съжаление много хора си губят времето, а и парите, като водят неравностойна борба с този вредител. За да предпазим своите матраци най-безопасно е да извикаме специализирана фирма за борба с такива вредители. Те притежават нужните препарати, за да обезвредят създадената мръсна среда, в която виреят акарите.

За пълно изгонване на наличните акари от вашето място за сън е нужно да се проветри помещението и да се поддържа по-висока хигиена. Акарите обичат тъмнината, влагата и топлината. Ако желаете да предпазите своя нов матрак е необходимо да му осигурете максимално проникване на дневна светлина и свеж въздух в спалното помещение. Винаги проветрявайте спалното помещение преди сън и не спете при температури над 20 градуса, дори да ви е комфортно при по-висока температура.

Тези невидими за окото паячета са първи приятели с топлината на тялото и влагата. Затова спасението от тях е единствено ако поддържате чиста и свежа среда в спалнята, където спите. Колкото по-затъмнено е, толкова по-сигурно е че в наличните в къщата матраци са се настанили малките вредители. Ако влагата в помещението надвишава 75%, няма как в матрака да не се появят неканени гости. Настаняват се трайно и се умножават и размножават в перфектно комфортна за тях среда. Един път седмично изнасяйте завивките на терасата или балкона, понеже UV лъчите на слънчевата светлина унищожават вредните малки насекоми.

Редовно сменяйте завивките и чаршафите, събирайте прах поне 2 пъти седмично и проветрявайте. Ако ползвате старо легло, би било по-добре закупуването на нов матрак, от който и да е магазин за матраци.

Матраци за удобен сън

Във всеки магазин за матраци се предлага разнообразие от матраци и размери, дебели и тънки, меки и твърди. Техният избор зависи от индивидуалните предпочитания на спящия. За едни максималния комфорт е във високите и твърди матраци, колкото по-твърдо толкова по-удобно. За други избора попада върху продуктите за сън, които са оптимално меки, в които се потъва лесно. Предпочитанията са толкова разнообразни, колкото са различни и вкусовете на клиентите. За всяка претенция е намерено решението.

Клиентът винаги е прав. Но едно е важно да се знае – матраците винаги трябва да са нови и качествени.

Източник: https://www.brava.bg/matraci