Високи или ниски са цените на поръчковите кухни?

0
2716
Информация за кухни по поръчка

И на Вас ли ви предстои ремонт на кухнята? Много клиенти сравняват този тип дейности с харченето на доста пари, тъй като безспорно освен мебелировка тук трябва да се предвидят и електроуреди. Никак не са малко нещата, които трябва да бъдат предвидени при организирането на ремонта на кухнята, но първо и решаващо място има самия проект. Организирането на пространството, съобразяването с индивидуалните технически характеристики на помещението, избор на стил, дизайн, цветове са част от детайлите, на които трябва да се обърне внимание при избора на поръчкова кухня. А цената е следствие от тях и несъмнено имате доста работа докато се превърне помещението в кухнята на вашите мечти.

За да няма изненадани си определете параметри на бюджета. Каква за кухня по поръчка цена бихте платили? В зависимост от нагласата ви проектантите на мебелите ща могат да използват материали, които да отговорят на индивидуалните в критерии за изгодна, красива и функционална кухня. Специалистите акцентират върху три основни фактора, които могат да определят ценовия модел на една такава мебел:
1. Материал за изработка на отделните модули
2. Размер и форма на кухнята
3. Детайли и електроуреди
4. Ергономичност
5. Вътрешна организация, острови и т.н.
Това са основните неща, които имат пряка връзка с това, каква ще е крайната цена на една кухня по поръчка. Така, че ако разполагате с площ около три линейни метра и искате тук да се обособи кухненския кът то площта е достатъчна, за да можете да обърнете внимание на всички нужни елементи. По-скъпите материали като МДФ, естествена дървесина и ЛПДЧ ще вдигнат цената на поръчковата кухня. Ако обкова е от типа функционални то определено няма как това да не се отрази на офертата, която ще получите. Механизмите и водачи за шкафчета и чекмеджета с плавно прибиране също ще увеличат цената на вашата нова кухня по поръчка, но удоволствието и усещането от ползването на такъв тип затваряне е безспорен. Плавното затваряне е нещо, което е почти задължително ако имате малки деца, като по този начин ще избегнете шума и трясъка от затварянето на чекмеджетата.

По правило колкото повече екстри предлага самата мебел, толкова по-скъпо ще ви струва. Съветът на специалистите от Prego.bg е да организирате интелигентно разпределение, стремейки се да създадете кухнята по поръчка на своите мечти. Инвестирайки повече средства за умни джаджи и съвременни мебели, може да се доближите до съвременните стандарти за “умна кухня”, коята да може да управлявате през Internet или Intranet.

Каквото и да решите все пак не се втурвайте в прекомерно абстрактни идеи или удивителни решения. Стремете се към вече наложените стандарти за разпределение на кухнята: права, двуредова, Г-образна, П-образна, Кухня с остров. Всеки от тези видове може да бъде изпълнен, реализиран и сглобен от интериорните специалисти.

Но като се има предвид, че кухненското обзавеждане е едно от най-използваните е наистина добре да инвестирате в поръчкова мебел, която да е съобразена с параметрите на помещението индивидуалните Ви критерии за красота и функционалност.